Skip to content

Plafonds

Een verlaagd plafond kan vele vormen aannemen. Afhankelijk van verschillende eisen (brandweerstand, stabiliteit, akoestische eigenschappen) kunnen wij steeds het juiste plafond aanbieden. Voor sommigen is een strak naadloos plafond nog steeds het mooiste. Maar veelal geeft dit geen gemakkelijke toegang tot het plenum (ruimte boven verlaagd plafond). Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om toegang te blijven behouden tot dit plenum, en ook een mooi strak resultaat opleveren.

En wat passen we best toe als er moeilijkere akoestische of brandwerende eisen van belang worden? Met veel plezier maken we u wegwijs doorheen de vele plafondtypes.

Akoestisch
systeemplafonds

ZICHTBARE OPHANGSYSTEMEN

Een zichtbaar ophangsysteem voorziet de ruimte van een eenvoudige en gestructureerde uitstraling die de vorm van de ruimte kan benadrukken. Het plafond kan worden gebruikt om specifieke functionele ruimtes aan te duiden, en zo bij te dragen aan een verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de ruimte of kan specifieke ontwerpdetails benadrukken.

VERDEKTE OPHANGSYSTEMEN

Minimalistisch en elegant. Een verdekt ophangsysteem kan verlaagd, direct gemonteerd of verlijmd toegepast worden. Het ophangsysteem is onzichtbaar. Hierdoor vertonen zelfs plafonds die een grote variëteit aan verlichting, ventilatie en rookdetectors bevatten, een kalm en discreet naadloos aanzicht.

VERDIEPTE OPHANGSYSTEMEN

Het spel van licht en schaduw is een belangrijk element in het ontwerpproces. Bijvoorbeeld wanneer de visuele invloed groot is of wanneer speciale effecten gecreëerd dienen te worden. Door de lichte verdieping in het plafondpaneel ontstaat een schaduwwerking.

BAFFLES EN EILANDEN

In sommige gevallen is een gesloten systeemplafond niet mogelijk of geeft men de voorkeur aan een oplossing waarbij een deel van de bouwkundige constructie of het oorspronkelijke plafond vrij blijft.

Gipskarton
plafonds

Of het nu gaat om plafonds van vrij eenvoudige of meer complexe aard, met gipskarton platen uit het standaard of brandwerend gamma kunnen we mooie strakke hoogstandjes in naadloze plafonds realiseren.

Zowel gebogen als volledig vlakke constructies kunnen naadloos worden afgewerkt.

Om in te spelen op de moderne bouwtrends waarin steeds strengere eisen qua akoestische comfort gelden kunnen we met geperforeerde gipsplaten een strak concept koppelen aan een uitmuntende akoestische absorptiegraad.

 
Meer info:

Metalen
plafonds

Metalen plafonds bestaan in allerlei vormen: lineaire plafondpanelen (open, gesloten brede, staal, alu,…), metalen cassettes, roosterplafond, of strekmetaal.

Meer info: